1 oktober 2024

Bedrijvencarrousel voor leerlingen uit klas 2 en 3 Havo/VWO

Bedrijvencarrousel voor leerlingen uit klas 2 en 3 Havo/VWO

Graag zouden we op DV 19 november 2024 met leerlingen van 2 en 3 Havo/VWO een kijkje willen nemen bij verschillende bedrijven. We zijn er van overtuigd dat dit onze jongelui helpt om een beeld te vormen van de beroepspraktijk en dat is helpend bij het maken van de profielkeus (zie onder voor meer informatie).

Wat is de bedoeling?
Alle leerlingen kiezen 3 bedrijven uit die ze willen bezoeken. Wij maken een planning en de leerlingen komen in groepen van in principe maximaal 10 bij de verschillende bedrijven.

Ieder bedrijfsbezoek duurt 5 kwartier. Graag zien we dat het bedrijf in ieder geval iets vertelt over wat het bedrijf doet, welke verschillende HBO / WO – functies er in het bedrijf zijn en welke opleidingen daarvoor nodig zijn. En welke doorgroeimogelijkheden het bedrijf biedt. Graag apart aandacht wat voor het bedrijf de meerwaarde is van Havo’ers/HBO’ers en VWO’ers/academici.  Uiteraard kan een bedrijf zelf alle informatie die het wil delen met de leerlingen. Daarnaast is het natuurlijk mooi als de leerlingen even proeven hoe het in een bedrijf werkt, bijvoorbeeld door middel van een rondleiding.

En als er andere creatieve ideeën zijn: leuk!

We zien de volgende dagindeling voor ons:

08:40: dagopening in de aula

09:05 uur: melden bij bedrijf 1

09:10 uur: start bedrijfsbezoek 1

10:25 uur: einde bedrijfsbezoek 1

10:45 uur: melden bij bedrijf 2

10:50 uur: start bedrijfsbezoek 2

12:05 uur: eindebedrijfsbezoek 2

12:10 uur: lunchpakket opeten, warme snack verstrekken bij bedrijven (regelt PZ)

12:55 uur: melden bij bedrijf 3

13:00 uur: start bedrijfsbezoek 3

14:15 uur: einde bedrijfsbezoek 3 en einde dag

Wanneer u hieraan wilt meewerken voor een of meer rondes, wilt u dat dan uiterlijk 18 oktober laten weten via sskroon@pieterzandt.nl. Het is ook de bedoeling dat we zelf een aantal bedrijven benaderen, maar dan bent u vast op de hoogte!

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Vriendelijke groeten,

Sjaak Kroon,

locatiemanager Pieter Zandt Staphorst

Informatie Profielkeuze

Jonge mensen die in klas 3 Havo-VWO zitten, moeten rond de kerstvakantie een keus maken voor een profiel dat ze vanaf klas 4 willen volgen. Daarmee wordt de eerste belangrijke keus gemaakt, die invloed heeft op hun toekomstige baan. De leerlingen hebben keus uit 4 profielen:

  • Cultuur en Maatschappij, dit profiel is gericht op taal, kunst, maatschappelijke vakken en rechten. Je ontwikkelt jouw taalvermogen, creativiteit en algemene kennis.
  • Economie en Maatschappij, dit profiel is gericht op de financiële kant van de maatschappij. Je ontwikkelt jouw reken- en analytische vaardigheden.
  • Natuur en Gezondheid, dit profiel is gericht op de medische en biologische wereld. Je ontwikkelt jouw technische en analytische vaardigheden.
  • Natuur en Techniek, dit is een exact profiel, gericht op techniek. Je ontwikkelt jouw technische en analytische vaardigheden.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.